Optitel

Optitel is gespecialiseerd in zakelijke telecom. Optitel ondersteunt en adviseert al meer dan zestien jaar organisaties en instellingen op het gebied van vaste en mobiele telefonie, datacommunicatie, IP Telefonie en de integratie hiertussen. Daarnaast is Optitel gespecialiseerd in het beheer van vaste en mobiele telefonie.

De vraag vanuit Optitel

Optitel gebruikte een beheersysteem voor mobiele telefonie voor middelgrote tot grote bedrijven. Dit systeem was toe aan een verbeter- en moderniseringsslag. Tevens was er de wens om een mobiele app te ontwikkelen waarmee medewerkers van klanten van Optitel hun eigen mobiele telefoniegedrag in de gaten kunnen houden ten opzichte van hun collega’s en op een whatsapp achtige wijze met elkaar moeten kunnen communiceren. Het hele personeelsbestand moest direct toegankelijk worden gemaakt via deze app.

De oplossing van Internet by Steenkuyl

Voor de webapplicatie is gekozen voor een maatwerk oplossing op basis van het Laravel PhP framework. De mobiele app is gebouwd op basis van het Ionic mobile framework. Dit framework stelt ons in staat om relatief eenvoudig hybride apps te maken. Zo is deze app direct geschikt voor meerdere soorten en merken mobiele apparaten. De web applicatie beheert een grote hoeveelheid binnenkomende facturen en boekt ze op de juiste kostenposten. De klant van Optitel heeft inzicht in budgetmanagement en kan budgetten toewijzen aan budgetbeheerders. Telecom beheerders kunnen personeel en uitgiften van simkaarten en mobiele telefoons beheren. Een compleet Telecom management systeem.

Hans Steenkuyl, Directeur Internet by Steenkuyl over Optitel:

De opdrachtgevers binnen Optitel zijn telecomspecialisten in hart en nieren. Het is echt ongelooflijk hoeveel geld bespaart kan worden bij het juist toepassen van deze software. Optitel is een hele prettige partij om mee samen te werken. Zeer servicegericht!